IDEAL 4500 XL
IDEAL XL 4500  podizno klizna stijena u potpunosti je doma─çi, hrvatski proizvod kondcipiran i projektiran u vlastitom projektnom birou. U prvih godinu dana kroz nekoliko varijanti prototipova do┼ílo se do finalnog proizvoda i to jedinstvenog na europskom tr┼żi┼ítu.
 Podvrgnut kompletnom testiranju u ovla┼ítenim laboratorijima, sistem podizno kliznih stijena IDEAL XL 4500 u potpunosti je atestiran i certificiran te je u toku protekle godine zapo─Źela i njihova slu┼żbena proizvodnja i distribucija .

U ovom trenutku ovaj sistem jedini je sistem podizno klizne tipologije na europskom tr┼żi┼ítu izra─Ĺen u troslojnoj, kompozitnoj konstrukciji vanjskog alu profila, srednjeg sloja od termo XPS-a i unutarnjeg dijela od lameliranog profila ari┼ía, a koji zadovoljava sve uvjete primjene u gradnji tzv. pasivnih objekata.
Primjenom suvremene tehnologije obrade materijala, kori┼ítenjem okova i mehanizama najvi┼íeg razreda kvalitete te  isklju─Źivo vanserijskom proizvodnjom IDEAL XL 4500 je  sistem podizno kliznih stijena vrhunske kvalitete namijenjen prvenstveno objektima gdje se nastoji postignuti najvi┼ía kvaliteta konstrukcije, dizajn,  funkcija i pasiv termoizolacione karakteristike.

U potpunosti komponibilan sa INTERNORM pasiv programom  EDITION kod kojeg ne postoji ovaj tip stijene konstrukcija omogu─çava izvedbu  bilo koje dimenzije do osnovnog rastera veli─Źine 3,0 x 3,0 m

Podizno kllizne stijene jedinstvenog termo sistema na europskom tr┼żi┼ítu
Uw = 0,80 W/m2K